Twee makkelijk recepten voor pannenkoeken, die je in no time thuis kunt maken.
Pannenkoeken zonder melk
Pannenkoeken zonder melk, dat is zeker weten wel mogelijk. Veel mensen denken echter dat dit niet kan. Eigenlijk verandert er niet zo heel aan het originele pannenkoek recept.
Dit recept kun je op verschillende manier maken. Je kunt de melk volledig vervangen door water (500ml), maar je kunt er ook wat bier bij doen (200ml). Zo krijg je een iets vollere smaak, het is dan ook aan te raden om een lekker zoet en vol biertje te gebruiken. Over de alcohol hoef je je geen zorgen te maken, dit zal uit de pannenkoek verdampen tijdens het bakken.
Ingrediënten
300ml water
200 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
Snufje zout
Olijfolie of boter
Paar druppels citroensap.
Bereiding
Pak een kom en doe hier het water en het bier in. Breek de eieren en doe deze er ook bij in. Weeg het bloem af met een weegschaal en doe dit ook bij in de kom.
Het zout en de druppels citroensap mogen er ook alvast bij in. Pak nu een mixer en mix alles tot het een mooi en glad beslag is geworden.
Verhit nu één of twee pannen, doe hier wat boter of olijfolie in en je kunt beginnen met bakken. Leg de pannenkoeken zonder melk op een bord, leg daarboven op een ander bord zodat ze wat warmer blijven.
De pannenkoeken zonder melk kun je direct opeten of je kunt ze bewaren in de koelkast en ze later opwarmen in een pan of in de magnetron.
Uiteraard kun je de pannenkoeken zonder melk ook gewoon met melk maken. Voeg er wat kaneel aan toe als je het niet zoet genoeg vindt. Als je echte gezonde pannenkoeken wilt bakken gebruik dan een citroen, rasp de schil fijn en meng dit door het beslag. Leg wat plakjes appel, banaan of aardbei op de pannenkoeken. Je kunt er zelf pindakaas, hagelslag, chocopasta of kaas op doen. Ook kruiden zoals rozemarijn, tijm en munt zijn erg lekker in combinatie met pannenkoeken zonder melk of met melk.
Bananenpannenkoekjes
Wat eten we vandaag, vandaag worden het heerlijke bananenpannenkoekjes. De bananenpannenkoekjes kan je als ontbijt eten, als lunch of gewoon lekker als avond eten. Dit overheerlijke gerecht is gezond en makkelijk klaar te maken. Dit recept is voor ongeveer 4 personen en is te bereiden in ongeveer 15 minuten.
Ingrediënten
2 bananen
4 eieren
1 theelepel kaneel
olijf olie
2 eetlepels pure chocolade pasta
75 gram rode bessen
75 gram blauwe bessen
75 gram frambozen
Materialen
Kom
Pannenkoeken pan of koekenpan
Soeplepel
Vork
Bakje
Garde
Spatel
Bereidingswijze
We beginnen met de bananen te prakken voor de bananenpannenkoekjes. Het makkelijkste is om dat te doen met een vork. Daarna pak je een bakje en daar doe je de eieren in, kluts dit met een garde door elkaar. Dan pak je een grote kom, daar doe je de geprakte bananen, het klutste ei en het kaneelpoeder in. Meng al deze ingrediënten goed door elkaar.
Het beslag is nu klaar, nu kunnen we gaan bakken. Pak de pannenkoeken pan of de koekenpan en doe daar een scheutje olijf olie in en wacht tot de pan goed warm is. Als de pan goed warm is, schep je een soeplepel vol beslag in de pan.
Bak de bananenpannenkoekjes aan elke kant goud bruin tot ze gaar zijn. Dit doe je tot het beslag op is. Dan verdeel je de bananenpannenkoekjes per persoon en maak je er een stapeltje van. Smeer nu op de bovenste pannenkoek een laagje pure chocolade pasta. En als laatste verdeel je het fruit er over.
De bananenpannenkoekjes zijn klaar. Eet smakelijk.
Tip: Hou je niet zo van fruit, dan zou je dat gewoon weg kunnen laten. Wat ook lekker is, is gewoon een beetje poedersuiker er bij op doen. En als variatie zou je ook andere kleine stukjes of fruit soorten kunnen gebruiken zoals druiven. Druiven zou ik dan wel even door de helft snijden, dan zijn ze net iets kleiner voor op de pannenkoek.